Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brutal DOOM - Tipy a rady

Pár mých tipů a rad k přežití ve hře Brutal DOOM.

Zde je pár mých tipů a rad, které mohou pomoci k přežití ve hře Brutal DOOM...

 

MUNICE

Když vyčistíte danou lokaci, přebíjte si zbraň.

Když vystřílíte zásobník a musíte přebíjet, pak couvněte za roh, či se skryjte v předchozí lokaci.

Udržujte si zbraně nabité, abyste je mohli ihned změnit a použít.

Když vám dochází munice ve zbrani, pak změňte zbraň za jinou, do které máte munice dost - například když vám dojde munice do brokovnice, vyměňte na chvíli zbraň za samopal nebo útočnou pušku, než si munici do brokovnice zase nasbíráte.

Pokud hrajete ve více lidech, pak je vhodné, aby každý hráč používal 2 zbraně, které ovládá nejlépe. Sbírejte munici pouze do zbraní, které používáte.

 

LÉKÁRNIČKY

Když najdete velkou lékárničku, ale do FULL HP vám chybí třeba jen 5 HP, pak tuto lékárničku neberte. Když jste v dalších lokacích zraněni, můžete se pro lékárničku vrátit.

Pokud hrajete ve více lidech styl hry CO-OP, pak byste se měli domlouvat kdo si lékárničku vezme. Když ji seberete bez uvážení, pak vystavujete v riziko ostatní hráče, kteří mají HP opodstatně méně.

Pokud hrajete ve více lidech styl hry DeathMatch a narazíte na lékárničku, seberte jí i když vám vyléčí jen malé množství HP. Zamezíte tím situaci, kdy ji sebere protivník a vyléčí se zase do plna.

 

TAKTIKA

Držte se v pohybu. Když stojíte na místě, jste snadný cíl. Stále utíkejte po lokaci nebo pobíhejte ze strany na stranu. Máte tak větší šanci vyhnout se nepřátelské palbě.

Naučte se používat větší množství zbraní, abyste mohli využít jejich palebnou sílu.

Když musíte přebít nebo změnit zbraň, schovejte se za roh nebo se stáhněte zpět. Kupříkladu z brokovnice lze střílet i když do ní naládujete jen jediný náboj, ale u ostatních zbraní musíte přebít zásobník a to může v danou situaci zabrat o nějaký čas víc. 

Volbu zbraně přizpůsobte situaci. Na kratší vzdálenosti se může víc hodit brokovnice, ale na větší vzdálenosti je brokovnice nepřesná.

Pokud vejdete do lokace, kde je velké množství nepřátel, zvažte použití granátů, raketometu a jiných zbraní s velkým rozsahem škod.

Granáty lze hodit i za roh. Využijte toho když je lokace plná nepřátel, kteří mohou střílet. Když hodíte granát, nemusíte ukazovat xicht a tím se vystavovat nebezpečí.

Pokud stojíte před větší skupinou nepřátel, pak je vhodné použít zbraně s vysokou kadencí, jako je rotační kulomet.

Když narazíte na obtížnějšího nepřítele, pak zvolte zbraň, která má největší účinné škody. Nepřítele pak zasypte nepřetržitou palbou. Když musíte přebít schovejte se za roh nebo do předchozí lokace.

Pokud hrajete ve větším počtu hráčů, pak se domlouvejte na tom kdo půjde vpřed a kdo se bude držet vzadu. Toto volte podle toho jací nepřátelé, či jaký jejich počet se v lokaci nachází a jakou zbraň konkrétní hráči používají.

Když hrajete ve více lidech a najdete batoh na munici, pak jej nechte sebrat přednostně hráče, který používá brokovnici, raketomet nebo energetické zbraně. Maximální limit počtu munice pro brokovnici je menší, než maximální limit počtu munice pro samopal nebo útočnou pušku. Limit pro počet munice do energetických zbraní je sice poměrně vysoký, ale za větší množství munice do nich vám bude v průběhu hry užitečnější.

 

NASTAVENÍ HRY

Citlivost myši mějte nastavenou na vyšší a naučte se s ní rozhlížet. Je lepší posouvat myš jen o malou vzdálenost, než jí honit po stole a otáčet se jen o malý kousek. Přizpůsobte toto nastavení tomu, jak citlivou máte ruku.

(Myš pak posouváte pomocí prstů, nikoliv zápěstí)

Naučte se hrát na vyšší obtížnosti. I zde platí ,, Těžko na cvičišti, lehko na bojišti", takže když zvládnete vyšší obtížnost, pak vás ta nižší ničím nepřekvapí.

Upravte nastavení kláves svým potřebám tak, abyste měli všechny potřebné funkce dostupné a snadno použitelné. Hrajte tak, abyste nehledali klávesy. Snížíte tím dobu reakce uprostřed boje.

Nastavte si úskoky na klávesy poblíž kláves pohybu a naučte se je aktivně používat. Můžete se dostat do situace kdy pouhý pohyb nestačí a těmito úskoky se můžete vyhnout těžké nepřátelské palbě.

Mějte hlasitost zvuků výše než hlasitost hudby a pozorně poslouchejte. Pokud hrajete se sluchátky, pak využijte prostorového ozvučení. Můžete se tak snadno orientovat a nepřátele, kteří jsou za vámi uslyšíte. Mnohdy vám to může zachránit život.

 
 

HESLO PRO PŘÍSTUP

Pokud chcete své heslo pro přístup k neveřejnému obsahu, kontaktujte mě na facebooku nebo emailem. www.facebook.com/AntalasN

Nobires@seznam.cz


QR CODE FOR DONATE

Skrze tento QR kód se můžete podílet na vedení tohoto webu - částkou 1, 2 nebo 5 korun.

Děkuji Vám!

PAYPAL QR CODE


Přihlásit se k odběru



Návštěvnost

Online: 4
Celkem: 202561
Za měsíc: 3731
Za den: 248